ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34,  106 79   ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 2103616532 - 3617784 - Fax: 2103641025

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.   www.hms.gr

Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

http://www.hms.gr/pythagoras/index.html

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 2021

 

Τι είναι ο διαγωνισμός ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: Κεντρικός στόχος του διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ της ΕΜΕ, ο οποίος είναι εγκεκριμένος  από το Υ.ΠΑΙ.Θ ,   είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Πότε θα διεξαχθεί:

 

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Φ.14/1080/ΦΔ/4490/Δ1/15.1.21 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά το πρωί του Σαββάτου 03 Απριλίου 2021.

 Πού και πως θα διεξαχθεί: Ειδικά για φέτος ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά όχι στα εξεταστικά κέντρα, αλλά σε χώρο που θα επιλεγεί από τον ίδιο το μαθητή/τρια (στην οικία του/της ή όπου αλλού επιλέξει). 

Ποιοι συμμετέχουν: Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν  δωρεάν μαθητές από την Β΄ τάξη Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές του περιοδικού «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ».

Πώς θα πραγματοποιείται η εγγραφή συνδρομητή στο περιοδικό: Η ΕΜΕ θα καθορίσει και ανακοινώσει έγκαιρα τα κέντρα εγγραφής των μαθητών / μαθητριών. Η εγγραφή γίνεται μέσω του κέντρου που επιλέγει ο μαθητής / μαθήτρια. Ο μαθητής / μαθήτρια θεωρείται εγγεγραμμένος μόνο όταν έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του, που είναι 10€.

Ποια θα είναι τα κέντρα του διαγωνισμού: Είναι τα ήδη υπάρχοντα κέντρα με τα οποία συνεργάσθηκε η ΕΜΕ για τη διεξαγωγή του ΠΥΘΑΓΟΡΑ 2020,καθώς και οποιοδήποτε σχολείο (Δημόσιο ή Ιδιωτικό) ή φορέας επιθυμεί τη συμμετοχή του. Ειδικά για τα Δημόσια σχολεία αφενός απαιτείται η συγκατάθεση του Δ/ντη και του Συλλόγου, καθώς και ο ορισμός Συντονιστή και αφετέρου ο συνολικός αριθμός των μαθητών που θα δηλώσουν συμμετοχή  να είναι τουλάχιστον τριάντα (30)  και οι μαθητές από κάθε τάξη να είναι τουλάχιστον πέντε (5).

Εφόσον ένα σχολείο ή ένας εκπαιδευτικός φορέας επιθυμεί τησυμμετοχή στο διαγωνισμό με την ιδιότητα του κέντρου θα αποστείλει στην ΕΜΕ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. και pythagoras_eme@hms.gr e-mailμε το οποίο θα δηλώνει τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό

Πρόσθετες πληροφορίες: Στα κέντρα τα οποία θα δηλώσουν συνεργασία θα σταλεί η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα γίνεται η   εγγραφή των μαθητών και θα υπάρξει επιπλέον αναλυτική ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού μέσω της ιστοσελίδας της ΕΜΕ (http://www.hms.gr).

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34 

106 79   ΑΘΗΝΑ 

Τηλ. 2103616532 - 3617784 - Fax: 2103641025 

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

www.hms.gr

κ. Διευθυντά 

Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του νέου περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό, τον  «ΠΥΘΑΓΟΡΑ», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση. Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο,και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες. 

Πότε θα διεξαχθεί 

Σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. Φ.14/1080/ΦΔ/4490/Δ1/15.1.21 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά το πρωί του Σαββάτου 03 Απριλίου 2021. 

 

Σας επισυνάπτουμε

  1. Την απόφαση του ΥΠΑΙΘ και
  2. Αναλυτικές πληροφορίες για τον νέο διαγωνισμό  

 

 

 

 

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 1229
Χθες2668
Τη βδομάδα 3897
Προηγούμενη βδομάδα 15973
Το μήνα 6627
Προηγούμενο μήνα 68595
Σύνολο 600000
Χρήστες 0
Επισκέπτες 26
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player